Dyra droppar

Dyra droppar

Det är få saker i hemmet som kostar så mycket pengar om man räknar i mängd (eller volym) som färg till skrivaren. Dessa små droppar är verkligen dyrbara och man blir förvånad hur snabbt de kan ta slut när det skrivs ut ett antal fler utskrifter än vad som vanligen görs.

För ett antal år sedan skrev jag ut ganska många dokument varje vecka, skrivaren stod och hoppade nästan dagligen på hemmakontoret och det fanns alltid nya fina färgpatroner i en skrivbordslåda. Så en dag kom tanken att köpa refill, alltså köpa bläck som man själv kunde fylla på patronerna. Kan väl inte vara så svårt eller, sagt å gjort, en beställning från något företag gjordes samma dag, vilken firma kan inte minnet leta fram.

Några dagar senare så kom paketet med de dyra dropparna, men denna gång så var de betydligt billigare än vanlig. Fick dock vänta någon vecka innan färgpatronerna i skrivaren var slut, men sen var det dags. Fram med de tunna plasthandskarna som bifogades, en litet pipett, försiktigt försiktigt utan att söla dra upp några droppar i pipetten och föra över dessa till bläckbehållaren, sen samma sak med de andra behållarna.

Tog lite tid och det var lite piller men inget söl med bläcket och efter ett par textsidor så funkade skrivaren ypperligt igen, bara glada miner. Några veckor senare var det dags igen, joo, det skrev mycket då, inga problem denna gång heller, ok några droppar hamnade på skrivbordet men som tur var det gamla redan nötta bordet i hörnet, inte det nya fina där datorn stod.

Ni har väl redan listat ut hur det slutar va?

Nästa påfyllning, och nu var man erfaren och van med proceduren … vilket självklart resulterade i lite väl snabb och slamsig hantering och … ännu fler färgfläckar på skrivbordet, och fingrarna, behövde ju inte plasthandskar längre, kunde det här nu ju, jojo!

Ok, men då var det påfyllt och färgpatronerna på plats igen, då uppmärksammades en mindre trevlig sak, själva patronerna håller inte hur länge som helst! Inte så de gick sönder, tur det, men utskrifterna blev inte alls bra. Rucka på patronerna, testskriva ut några blad, försöka fylla på mer bläck, söla mer, frustrerad, testskriva, rucka på patronerna, ännu mer frustrerad … gå ut, sätta sig bilen och fara iväg och köpa helt nya fina och fungerande färgpatroner !!!

Nä, dropparna må vara dyra, men det var första och enda gången jag provade att spara några kronor på refill till skrivarpatronerna, just nu håller jag på att beställa mig genom de erbjudanden som billigafärgpatroner.se har listat upp så bra och enkelt 🙂

Kommentarer är stängda.