Fördelarna med kreditkorten – som inte är någon fördel

Fördelarna med kreditkorten – som inte är någon fördel

I kampen om kunderna försöker alla kreditkortsföretag lyfta fram det unika och positiva med just deras kort. De vill förmedla budskapet att deras kort är så mycket bättre än dess konkurrenters. Detta även om de inte har något speciellt att komma med…

Nedan presenteras några av de punkter som ofta nämns i reklamen – vilket knappast varken är unikt eller speciellt förmånligt för kunderna. Även om kreditbolaget anser det…

  • 45 dagars räntefri kredit

Det är väldigt vanligt att ”räntefria dagar” lyfts upp som något positivt. Men det är en självklarhet då alla kreditkort har räntefria dagar. Om det sedan är 55 eller 62 dagar räntefritt gör inte någon större skillnad för kortägaren.

Anvanda kreditkort online

  • Kredit upp till 100 000 kr

Det finns kreditkort med kreditgräns på 500 000 kr – men det betyder inte att alla får den krediten. Det är ytterst få som får kreditkortens högsta kredit. Exempelvis kräver vissa bolag att krediten maximalt får vara 20 % av personens årliga inkomst. Det betyder att personen behöver ha en inkomst på 2 500 000 kr för att få en kredit på 500 000 kr.

Med en årsinkomst på 400 000 kr skulle en maximal kredit ges på 80 000 kr. Hur hög kredit som korten erbjuder är därmed mycket ofta oväsentligt eftersom så få kan få full kredit.

  • Delbetala i din egen takt

Att kortägaren kan ”delbetala i sin egen takt” är även vanligt förekommande fördel som lyfts upp. Men det är knappast unikt då detta kan ske med samtliga kreditkort. Inköpen som sker samlas ihop på en månadsfaktura som därefter kan betalas i egen takt.

Det kreditkortsföretagen däremot inte lyfter upp lika mycket är att det vid denna uppdelning av fakturabeloppet uppstår ränta. Hos flera uppstår även en avikostnad vid delbetalning.

  • Även med reseförsäkring

Det är ytterst få kreditkort som inte har reseförsäkring. De allra flesta har denna försäkring som exempelvis kan ge ersättning om planet är försenat, bagaget försenat eller om resan behöver bokas av på grund av sjukdom.

Det skiljer däremot på hur bra försäkringen är gällande ersättningsnivåer och vid vilka tillfällen den ger ersättning.

  • Betala räkningar med kortet

Det går att betala räkningar med alla kort. Skillnaden är hur detta sker och här kan det faktiskt skilja ganska mycket rent ekonomiskt. Antingen kan det ske via kortets app/bank eller så sker det via externa tjänster som exempelvis Betalo. Det är alltid möjligt men vägen och kostnaden kan variera.

Kommentarer är stängda.