Liverpool ångar på – utmanar i toppen

Liverpool ångar på – utmanar i toppen

Inför säsongen 2018/2019 nämndes Liverpool som en stark utmanare mot City och Chelsea i toppen. Inte minst efter starka värvningar med bland annat stjärnmålvakten Alisson. Samma målvakt stod visserligen för en rejäl tavla i senaste matchen men Liverpool kunde ändå ta hem sin fjärde raka seger. Nu har de fyra segrar, 12 poäng och är i toppen av tabellen.

Liverpoll Football Clubs flagga

Efter fyra raka, och delvis imponerande segrar, börjar allt fler fotbollsexperter prata om Liverpool. Ska laget, som extremt sällan tar titlar, bryta trenden i år? Det ser åtminstone riktigt bra ut så här i början. Senast vann de med 1-0 mot Brighton och häromdagen med 2-0 mot Leicester. Men den senast vinsten kunde ha tappats bort av målvakten.

Redan efter tio minuter tog laget ledningen och några minuter innan första halvlek var slut satte Firmino pannan till och utökade ledningen till 2-0. Liverpool ångade på och segern såg säker ut. Men laget skakades om rejält efter en hemåtpassning till målvakten Alisson.

Han valde inte att skjuta bort bollen eller passa utan istället försöka dribbla den anfallare som var i närheten. Ett drag som sällan brukar uppskattas av tränarna och knappast denna gång heller då dribblingen inte gick hem och Leicester kunde reducera till 1-2.

Visserligen var det Liverpool som ägde matchen även efter detta reduceringsmål men Leicester hade sina chanser. Med lite mer tur hade det alltså kunnat stått 2-2. Men de rödklädda försvarade sig bra och fick därmed ytterligare tre poäng.

Toppmöte väntar

Nu väntar landslagsuppehåll innan Liverpool spelar sin nästa match den 15:e september. Det blir då mot Tottenham som även de har börjat säsongen riktigt bra. Målkungen Harry Kane fortsätter att producera för laget samtidigt som man har en stabilitet som gör att även de större lagen har svårt att rubba Tottenham. Däremot gjorde man en riktigt dålig match senast mot bottenlaget Watford. En oväntad förlust med 2-1 stärker knappast lagets värde och förväntningar mot Liverpool som än så länge inte tappat ett enda poäng.

Nöjd – men kan bättre

När Liverpools mittfältare James Millner intervjuades efter matchen var han i det hela nöjd. Inte oväntat efter att de fått full pott efter dessa matcher. Däremot påpekade han att säsongen är lång och att laget har flera delar som de behöver förbättra. Det han framförallt påpekade var att laget försvarat sig bra men att de har potential att prestera bättre. Det kommer de även behöva för att utmana de svåraste motståndarna. Kanske är Tottenham en av dessa.

Kommentarer är stängda.