Tre annorlunda sätt att uppleva Malmö

Tre annorlunda sätt att uppleva Malmö

Malmö är en perfekt stad att turista i. Här finns shopping, restauranger men också många sevärdheter och upplevelser. För dig som vill se och uppleva staden på ett lite mer annorlunda sätt finns flera roliga alternativ, eller vad sägs om att färdas över staden i luftballong eller genom att glida fram genom kanalerna med båt?

Från ovan

Att se en stad från ovan bjuder på ett annorlunda perspektiv och i Malmö finns olika alternativ för att beskåda gator och torg från himlen. En fartfylld helikoptertur är det ena och en stilla färd i luftballong ett annat.

Skåne har ett annorlunda landskap jämför med resten av Sverige och är känt för att vara platt. För den sakens skull är det absolut inte tråkigt att flyga över staden, utan tvärtom väldigt intressant. Båda alternativen ger en bra bild av Malmö och dess landskap och även om båda delarna innebär en flygtur i det blå så är finns det mycket som skiljer upplevelserna åt.

En guidad helikoptertur över Malmö är en upplevelse som passar för den som gillar fart och fläkt. Tillsammans med piloten, som också agerar guide, lyfter man från marken för att sedan färdas över några av sevärdheterna. Helikoptern flyger snabbt och man hinner se mycket under dom dryga 20 minuter som spenderas i luften. En upplevelse som bjuder både på kunskap om Malmö men som också är både rolig och häftig.

Ballongflygning

Att flyga luftballong ger förvisso ungefär samma bild av Malmö från ovan som man får i helikopter men upplevelsen skiljer sig ändå på många sätt. En luftballong färdas tyst och stillsamt genom luften men ändå är det oundvikligt att känna pirr i magen. Även här kan man se hur landskapet breder ut sig långt där nere och under den timme som flygturen tar hinner man uppleva mycket.

Sightseeing med båt

Första gången man besöker en ny stad kan en sightseeing-tur vara att föredra för att bekanta sig med platsen. I Malmö finns möjlighet att sightseea via stadens kanaler och då givetvis med båt. Här får man bekanta sig med gamla byggnader och dess historia men också Malmös mer moderna delar.

Några av dom välkända landmärken man passerar är Turning Torso, St Petri kyrka och det stora stadsbiblioteket. Eller varför inte välja en fartfyllt sightseeing med stridsbåt? Självklart finns kunniga guider ombord på kanalbåtarna, som delar med sig av spännande historia och intressant fakta.

Kommentarer är stängda.